| موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر | |
|
+7ام ايوب أم محمود الدرناويه billa كلي أمل ام مآب أم خالد 11 مشترك |
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
أم خالد
مساهماتك : 3745 وصلت إلى نقطة : 14981 تاريخ التسجيل : 06/12/2009 sms : سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم المزاج : متفائلة دوما
| موضوع: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-15, 00:35 | |
| أخواتي الحبيبات اليوم عندي موضوع هام جدا وهو يختصر الوقت علينا كثيرا
وهو تخزين الاكلات في الفريزر, وخاصة ان رمضان على الباب وقصدي هنا الأكل المطهو او النصف مطهي, يعني للسهولة وسرعة الاستخدام, وفي رمضان انتوا عارفات ان الأم يكون مطلوب منها ان تعد وجبات جديدة وسفرة مشهية وهذا يعيق عليها التمتع برمضان من خلال العبادة لنها تقضي وقتا ليس بسيط في المطبخ...لذلك عرضت هذا الموضوع للاستفاده نفيد بعض من خلال تجاربنا كل وحدة تضع معلومة من خلال تجربتهاللإفادة...
وبارك الله فيكن | |
|
| |
أم خالد
مساهماتك : 3745 وصلت إلى نقطة : 14981 تاريخ التسجيل : 06/12/2009 sms : سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم المزاج : متفائلة دوما
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-15, 00:40 | |
| طيب بما ان الموضوع انا صاحبته لازم أبدا
من الأكلات التي تصلح للتثليج دون تغيير طعمها ومن خلال تجربتي:
البيتزا وانا في رمضان اللي قبل الماضي قمت بعمل مجموعة جيدة من البيتزا وخبزتها بالكامل ووضعتها في الفريزر من خلال وضع طبقات من النايلون بينها لعدم الالتصاق, وممكن ان نضع الجبن عليها بعدين وقت التسخين فقط.......
ومن الأطباق الحلوة
القطايف,أنا بعملها وبحشيها وأضعها في كيس وفي الفريزر وآخذ منها بقدر حاجتي لكن أتركها في الثلاجة قبل القلي ليذوب الثلج عنها في الأول.......
يلة ورونا مشاركاتكم ياحلوات
وكل عام وانتن بخير | |
|
| |
ام مآب
مساهماتك : 6181 وصلت إلى نقطة : 18809 تاريخ التسجيل : 30/12/2009 العمل/الترفيه : مدرسة رياضيات
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-15, 01:40 | |
| فكرة حلوة يا مها وانشاء الله تكون فيها استفادة للجميع دوائر البنكيك تجهز وتستف وبين كل طبقتين نايلو وتوضع فى الفريز وتخرج قبل الاستعمال بوقت صلصة البيتسا نجهز فيها قبل رمضان وتقسم كل يوم ويومه فى اكياس اللحم الجديدة وتحفظ فى الفريز المعدنوس متاع الشربة يقطع ويغسل ويحفظ فى الفريز وتاخدى منه وهو فى الفريز وتضيعيه فى الطنجرة طول زمعدنوس المبطن مفروم ويقسم اكياس وتاخدى مقدار ملعقة لكل مقدار بالنسبة للحلويات نجهز فى الدبلة قبل رمضان ونعسل كل يوم ويومه | |
|
| |
كلي أمل
مساهماتك : 2116 وصلت إلى نقطة : 13249 تاريخ التسجيل : 15/01/2010
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-15, 01:50 | |
| | |
|
| |
billa
مساهماتك : 4287 وصلت إلى نقطة : 15663 تاريخ التسجيل : 15/02/2010 العمل/الترفيه : قعدة طالبة
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-15, 01:57 | |
| هذا مش ليا نطلع خيرلي
لكن فكرتكم اكيييييييييييد رح يستفيد منها كلكم | |
|
| |
أم خالد
مساهماتك : 3745 وصلت إلى نقطة : 14981 تاريخ التسجيل : 06/12/2009 sms : سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم المزاج : متفائلة دوما
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-15, 08:58 | |
| أم ماب بارك الله فيكي على الفايدة الرائعة التي أضفتيها, ولو تفكرت أمور تانية اكتبيها بتكسبي فينا أجر ههههههههه بالنسبة للبقدونس أنا زيك تمام وبضيف كمان الكزبرة والاكليل والمردكوش ومرات المرمية للطبخ طبعا لكن صلصة الطماطم أصبحت أضعها في أكواب بلاستيك وجدتها أسهل وأرتب وبسرعة ممكن أطلعها.... اممممم ايش كمان آه حتى المرقة بتاعت الدجاج او اللحم بضعها في أكواب وأثلجها في حالة زادت عندي طيب يا أم ماب الدبلة بتثلجيها قبل القلي؟؟؟؟؟؟ كلي أمل بارك الله فيكي لكن وين التجارب؟؟؟ بيلا وين هاربة؟؟؟؟؟ تعالي واتعلمي وكمان اسألي أمك النا وتعالي قوليلنا..... | |
|
| |
الدرناويه
مساهماتك : 340 وصلت إلى نقطة : 11418 تاريخ التسجيل : 31/12/2009
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-16, 10:42 | |
| السلام عليكم ..باالنسبه لى انا من عشاق التفريز وبالدات فى رمضان ..اول حاجه انفرزنها الثوم نهرسه فى ست البيت مع شوية ملح لين ايسير زى الكريمه وبعدين انحطه فى برطمان زجاج وناخد منه كل مانحتاجه ,,وتانى حاجه ليا عامين اندير فيها وهادى صديقتى بتعملها وجربتها ميه ميه طحنت البصل هو التانى فى ست البيت وبعدين صفيته فى فى صونيه وحطيته فى الفريز وماخليتا ش ايجمد واجد وبعدها طلعته وقصصته مربعات صغيره زى ماتقصى البسبوسه وبعدين رديته للفريز وقعدت نستعمل فيه قلبتلكم راسكم يتبع ان شالله هههههههههههه | |
|
| |
أم محمود
مساهماتك : 498 وصلت إلى نقطة : 11436 تاريخ التسجيل : 30/01/2010
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-18, 11:29 | |
| السلام عليكم أنا ندير السمبوسك ونحشيها ونحطها في طاجين لين تجمد بعدين نعبيها في أكياس حسب الحاجة ونحطا في الفريز من غير قلي وعند الحاجة نقليها وهي مثلجة | |
|
| |
ام ايوب
مساهماتك : 4041 وصلت إلى نقطة : 15137 تاريخ التسجيل : 04/05/2010
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-18, 12:13 | |
| السلام عليكم مشكورة مها على الموضوع الرائع لكى نستفيدو منه جميعا ويا الدرناوية حبيت اوضحلك شى انى البصل درته قبل ولكن سمعت انه مش كويس لان البصل يتاكسد عند التجميد انى قبل رمضان نجهز في صالصة البتزا ، ونرحى في الطماطم الاخضر للشربة ناخد منه بالشوية، ونجهز في الحمص نقشر فيه قبل رمضان ونديره في اكياس ، ومرات نجهز في خبيزة الكساس ونديرها في اكياس لحم ونطلعها نحشيها دجاج او طعمية ولو ا فتكرت اى حاجة تصبر في الفريز نقوللكم ويا مها حبيت نسا ئلك على القطايف لان انى نموت فيها وديمة في رمضان انديرها لكن عمري ما خزنتها يعنى تخزنى فيها محشية واتية على القلى بس ياريت تجاوبينى | |
|
| |
آمــان
مساهماتك : 9351 وصلت إلى نقطة : 22654 تاريخ التسجيل : 11/02/2010
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-18, 22:17 | |
| أني نجهز في صالصة الطماطم للبيتسة ونفصص الحمص للشربة ونقطع اللحم صغير صغير للشربة | |
|
| |
أم خالد
مساهماتك : 3745 وصلت إلى نقطة : 14981 تاريخ التسجيل : 06/12/2009 sms : سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم المزاج : متفائلة دوما
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-20, 23:43 | |
| - الدرناويه كتب:
- السلام عليكم ..باالنسبه لى انا من عشاق التفريز وبالدات فى رمضان ..اول حاجه انفرزنها الثوم نهرسه فى ست البيت مع شوية ملح لين ايسير زى الكريمه وبعدين انحطه فى برطمان زجاج وناخد منه كل مانحتاجه ,,وتانى حاجه ليا عامين اندير فيها وهادى صديقتى بتعملها وجربتها ميه ميه طحنت البصل هو التانى فى ست البيت وبعدين صفيته فى فى صونيه وحطيته فى الفريز وماخليتا ش ايجمد واجد وبعدها طلعته وقصصته مربعات صغيره زى ماتقصى البسبوسه وبعدين رديته للفريز وقعدت نستعمل فيه
قلبتلكم راسكم يتبع ان شالله هههههههههههه أبدا أبدا يادرناوية كلامك رائع ومفيد ماشاء الله عليكي أنا كنت أفرزن الثوم عادي مقشر وفي كيش توة اجرب طريقتك, أما البصل كنت ببوخه شوية على الكسكاس شوية بس, وأفرزنه هو التاني ... لتحرمينا من جديدك في الموضوع ادخلي كل ماتذكرتي حاجة... | |
|
| |
أم خالد
مساهماتك : 3745 وصلت إلى نقطة : 14981 تاريخ التسجيل : 06/12/2009 sms : سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم المزاج : متفائلة دوما
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-20, 23:46 | |
| - أم توتي كتب:
- السلام عليكم
أنا ندير السمبوسك ونحشيها ونحطها في طاجين لين تجمد بعدين نعبيها في أكياس حسب الحاجة ونحطا في الفريز من غير قلي وعند الحاجة نقليها وهي مثلجة ماشاء الله عليكي يا ام توتي أسعدني مرورك على موضوعي وياريت مانفقدك في المنتدى طريقتك ممتازة وتختصر الوقت في رمضان فعلا وياريت لو ماتمانعي تعطينا بعض الحشوات الخاصة بالسمبوسة | |
|
| |
مرام البيان
مساهماتك : 4476 وصلت إلى نقطة : 16356 تاريخ التسجيل : 17/12/2009 العمل/الترفيه : خريجة علم نفس سيكولوجي-تحليلي وقاعدة امبوجة في الحوش sms : اذا كبرت فتذكر ان الله عز وجل اكبر
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-20, 23:52 | |
| ليا عودة وتعقيب ان شاءالله بعد اكمال الشغل | |
|
| |
أم خالد
مساهماتك : 3745 وصلت إلى نقطة : 14981 تاريخ التسجيل : 06/12/2009 sms : سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم المزاج : متفائلة دوما
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-21, 00:21 | |
| - ام ايوب كتب:
- السلام عليكم
مشكورة مها على الموضوع الرائع لكى نستفيدو منه جميعا ويا الدرناوية حبيت اوضحلك شى انى البصل درته قبل ولكن سمعت انه مش كويس لان البصل يتاكسد عند التجميد انى قبل رمضان نجهز في صالصة البتزا ، ونرحى في الطماطم الاخضر للشربة ناخد منه بالشوية، ونجهز في الحمص نقشر فيه قبل رمضان ونديره في اكياس ، ومرات نجهز في خبيزة الكساس ونديرها في اكياس لحم ونطلعها نحشيها دجاج او طعمية ولو ا فتكرت اى حاجة تصبر في الفريز نقوللكم ويا مها حبيت نسا ئلك على القطايف لان انى نموت فيها وديمة في رمضان انديرها لكن عمري ما خزنتها يعنى تخزنى فيها محشية واتية على القلى بس ياريت تجاوبينى أم أيووووووووووووووب هذه رابع مرة او خامس مرة أبعت الرد وما يوصل هههههه النت عندي قاعد بتلعب معي بالنسبة للقطايف أنا بجهزها بالكامل بالحشوة وبدون قلي طبعا وبفرزنها وقبل القلي بنزلها في الثلاجة لما يذوب الثلج واقلي وبالهنا والشفا ويارب الرد يوصل هالمرة..... | |
|
| |
أم خالد
مساهماتك : 3745 وصلت إلى نقطة : 14981 تاريخ التسجيل : 06/12/2009 sms : سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم المزاج : متفائلة دوما
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-21, 00:22 | |
| مرررررررام
يلة خلصي شغلك وتعالي ابدعي معانا هههههههههه
وأنا كمان عندي شغل ولكن الرد لأم أيوب هو اللي خلاني أنتظر وما اطلع | |
|
| |
ام ايوب
مساهماتك : 4041 وصلت إلى نقطة : 15137 تاريخ التسجيل : 04/05/2010
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-21, 05:31 | |
| مشكورة يا مها وبارك الله فيك على الرد وسامحينى تعبتك معاى | |
|
| |
zozo3
مساهماتك : 2423 وصلت إلى نقطة : 13370 تاريخ التسجيل : 09/05/2010 العمل/الترفيه : القراءة
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-21, 09:17 | |
| بسم الله والصلاة والسلام على خير خلق الله
اني عندي طريق ممتازة لحفظ البصل وهي انك تدبليه في الزيت لحد ما يصبح مائ للاصفر وتعبيه في الاكياس وتحطيها في الفريز وحاجة تانية البطاطس المحمرة تجهزيها وتحمريها نصف تطيب وتصفيها وتحطيها في الفريز ولما تحتاجي منها تاخديها من التلج على الزيت المغلي طول تطلع تحف هشة زي البطاطس اللي في الاكياس المحفوظة تدوب في فمك ونفس النظام البيتسا تسوي العجينة نصف طياب وتشيليها في اكياس ولما تحتاجي طلعي وحطي المكونات اللي تبي تحطيها وعلى الفرن كانك توا محضرتها ولو تذكرت شئ تاني نقوللكم عليه اه اني هادي ديما اندير فيها ندير صالصة هلبة نجهزها ببصلتها ونسبكها كويس وبعدين نحطها في برطمان او حافظة في التلاجة لوطا اهم شي طيبيها لن تنشف المية ويطلع الزيت تعرفي ساعتها ان الصالصة متاعك مسبكة كويس وطلعي وتحطي على الجاهز ونفس النظام صالصة البيتسا حتى هي غير بهارات مختلفة ولو تفكرت حاجة نقوللكم تحياتي | |
|
| |
أم خالد
مساهماتك : 3745 وصلت إلى نقطة : 14981 تاريخ التسجيل : 06/12/2009 sms : سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم المزاج : متفائلة دوما
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-21, 12:01 | |
| أم أيوب مافي تعب أبدا النت هيا اللي جننتني
زوزو ايش هذا الابداع؟
طريقة البطاطا جربتها زمان ومن كتر ماعجبت زوجي والأولاد عبيت الفريزر منها هههههههههههههههه
سهلة وسريعة ولذيذة | |
|
| |
مرام البيان
مساهماتك : 4476 وصلت إلى نقطة : 16356 تاريخ التسجيل : 17/12/2009 العمل/الترفيه : خريجة علم نفس سيكولوجي-تحليلي وقاعدة امبوجة في الحوش sms : اذا كبرت فتذكر ان الله عز وجل اكبر
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-21, 12:10 | |
| نقراء الموضوع من البدايه وبعدها نشارك معاكم لاني من محبي الطازج ماعمري جربت مفرز الا اذا درت معجنات وكميه كبيرة نحط بس نقراء نرد نتناقش معاكم ولو اني نعسانه | |
|
| |
كلي أمل
مساهماتك : 2116 وصلت إلى نقطة : 13249 تاريخ التسجيل : 15/01/2010
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-21, 12:17 | |
| | |
|
| |
مرام البيان
مساهماتك : 4476 وصلت إلى نقطة : 16356 تاريخ التسجيل : 17/12/2009 العمل/الترفيه : خريجة علم نفس سيكولوجي-تحليلي وقاعدة امبوجة في الحوش sms : اذا كبرت فتذكر ان الله عز وجل اكبر
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-21, 12:32 | |
| بالنسبه للبصل انا مع كلام ام ايوب المعلومه سمعتها من اكثر من مكان وصحيحه وتاكدوا منها البصل يتاكسد حتي الطباخين مستحيل يديروه قبله بيوم لانه عباره عن غازات تتطاير وحتي الفائده معش في الثوم كنت ندير فيه بس سيبته توا بس هو فعلا يكسب وقت لكن مشكلتي مسوسه نحب الطازج قولولي شنوا اندير نجهز في لحم الشربه ونوجب اللحم المفروم امتاع الكيميا والبطاطا المبطنه تخايلوا ندير فيه كله طازج الاكل والحلو حتي الخبزة والبيتزا كله يومي بس راجلي قالي تعلمي منهم اتفرزي افضل اريح لكي قلت خلي نشطر مرة وحده درت من سنتين محشي وكيسته طبعا طايب نص اطياب كلوا منه وجبه وحده والباقي ماكله واحد رغم انه يهبل عندي البزيلا مجمده نشري فيها جاهزة مجمده لانها محافظه علي خصائصها الغذائيه افضل من العلب بماانه المعدنوس الطازج بعيد عليا ناخذ في المعلب جاهز طبعا مثل الطبيعي ولكن مرات نجيب كميه كبيرة ونغسله ونخليه ايجف ونقرضه ونحطه في اكياس ونفرزهووالشبث والكسبر والنعناع نحب الحمص اليابس لانه افيد واحسن ناخذه انقعه ونقشره ونديره اكياس صغار ندير في الهريسه ونفرز فيها اه نسيت هنا اليقطين او البكيوة او القرعه الحمرا لها عده مسميات نقشرها ونقطعها ونفور عليها الميه ونحطها في صفايا وبعدها نعبيها في اكياس تقعد عندي بالشهور للكسكسو والمبوخ طبعا في طريقه نبي نجربها سمعت عليها من وحده ادير فيها قالت انها كويسه تقشر البطاطا وتفتحها وتجهزها للمبطن وتفرزها وكل يوم اطلعها وتحشيها عادي وتقليها حنجربها قبل رمضان واذا كويس انديرها مها القطايف فكرة حلوة انشاءالله نجربها والسمبوسك حتي هيا لانها شغلها يبي وسعه بال ويطول ان شاءالله نستفيدوا من بعضنا وكل عام والجميع بالف خير | |
|
| |
أم محمود
مساهماتك : 498 وصلت إلى نقطة : 11436 تاريخ التسجيل : 30/01/2010
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-22, 07:03 | |
| السلام عليكم مشكورة جدا أختي مها وهذي مجموعة خلطات للسمبوسك إنشاء الله تعجبك
سمبوسة البيتزا جبن مزارولا مبشوره كوب جبن كرفت ازرق علبة وسط مبشوره كوب زيتون اخضر الشرايح بس نفرمه خشن بصله متوسطه مفرومه ناعم حبة فلفل اخضر مفرومه ناعم علبة مشروم مفرومه خشن شوي رشة اوريغانو تخلط مع بعض مثل السلطه وتحشى بالعجينه
سمبوسة اللحم نص كيلو لحم مفروم 5 بصلات كبيره مفرومه 4 فصوص ثوم مفرومه ناعم رشةكمون ناعم رشة كزبره ناعمه
رشة قرفه فلفل اسود وملح ملعقة اكل كزبره خضره مفرومه
حطي اللحم على النار في مقلاة واسعه وخليه على نار قويه لحد ما ينزل مايه ويتبخر قبل لا ينشف حطي البصل والثوم والبهارات خففي النار وخليه مغطي يتسبك 10 دق قبل لا تطفين عليه حطي الكزبره عشان ريحتها وارفعيها
سمبوسة الجبن علبة كبيره جبن كرفت مبشوره كيس جبن مازارولا نص كوب بصل اخضر مفروم ناعم تخلط وتحشى
سمبوسة البطاط والبزاليا كوبين مكعبات صغيره من البطاط تسلق دقيقتين وترفع كوبين بزاليا مسلوقه بصل مفروم ناعم كمون حب كزبره خضراء مفرومه كميه كوب ماجي مكعبين حبة فلفل اخضر حار مفروم نتفة زنجبيل اخضر مبشوره نص ملعقة اكل كاري ا البصل تقريبا 7 بصلات حمريه بشوية زيت ومعاه ملعقة اكل كمون حب وحطي البطاط وقلبي وحطي الماجي والبزاليا والفلفل والزنجبيل وقلبيه لحد ما يتشرب من بعض اخر شي حطي الكاري والكزبره وذوقي الملح والفلفل برديها واحشي سمبوسة الخضار بالشبنت كيس كيلو خضار مشكله (جزر-بزاليا-فاصوليا-ذره) 5 بصلات مفرومه معاها 5 فصوص ثوم مفرومه شده شبنت مكعبين ماجي ملعقة مشكله من الهارات ( كمون-كزبره-كمون-فلفل اسود -كركم) اسلقي الخضار شوي لحد ما تنضج الا شوي احمسي البصل جيدا مع الماجي والبهارات والشبنت اضيفي الخضار وقلبيه يشرب من بعضه وبردي واحشي
سمبوسة الدجاج دجاجه مسلوقه مفتته 5 بصلات مفرومه فصين ثوم كبار مفرومين حبة فلفل اخضر حار مفرومه علبة مشروم شرايح مفرومه خشن مكعبين ماجي ملح وفلفل ملعقة اكل زبده
حمري البصل بشوية زيت حتى يذبل اضيفي الماجي وبس يذوب بالبصل اضييفي المشروم وقلبيه يتحمر مع البصل اضيفي الدجاج وغطيه شوي يتسبك
ضعي الزبده في مقلاة صغير مع الثوم والفلفل الحار وبس ريحته تطلع اضيفيه للحشوه وقلبيه معاه جيدا وسكري عليها وبرديها واحشي
سمبوسة الشاينيز كوبين ملفوف مفروم شرايح كوب جزر مفروم شرايح
حبة فلفل اخضر مفروم شرايح ومثلها حبة فلفل احمر ومثلها حبة فلفل اصفر 3 اكواب بصل شرايح ربع كوب صلصة صويا او اقل شوي مكعبين ماجي
حمري البصل الى ان يذبل شوي اضيفي باقي الخضار وقلبيها على نار قويه شوي ولما تسخن خففي النار وغطيها بس خمس دقايق عشان لا تذبل واكشفيها وقلبيها لحد ما تنشف اضيفي الصويا وبس تشربها سكري عليها طبعا الماجي ينضاف مع البصل اولا
سمبوسة الفقاع بالذره 3اكواب بصل مفروم علبتين فقاع شرايح ومفروم خشن كوب ذره مسلوقه نص كوب كزبره خضره مفرومه 5 فصوص ثوم مفرومه مكعبين ماجي ملعقة صغيره كزبره ناشفه مطحونه حمري البصل مع الماجي والكزبره الناشفه وبس تطلع ريحتها اضيفي الفقاع وقلبيه جيدا اضيفي الثوم وقلبي وبس تنشف اضيفي الذره والكزبره وسكري عليها سمبوسة البطاط بالمعبوج (حاره) تقريبا 5 اكواب بطاطس مقطعه مكعبات صغيره جدا 3 اكواب بصل مفروم ملعقة اكل كمون حب ورشة كزبره ناشفه من ملعقة اكل الى ملعقتين معبوج(فلفل اخضر او احمر مفروم ناعم مع ثوم )
حطي ربع كوب زيت وحطي البطاط مع البصل والكمون وقلبيه عدل غطيه شوي عشان تستوي البطاطا لا تهرينها ارفعي النار وقلبي لما تحسن البطاط بدأ يتحمش والبصل يشقر اضيفي ملح وفلفل اسود واخيرا المعبوج بس لا تقربين منه ريحته بتطلع قويه وبتكحين من حرارته ههههههه
طريقة المعبوج راس ثوم ملعقة ونص اكل كبيره فلفل احمر هندي مجروش بالبذور وهو يكون مجفف وحار ملعقتين كبار زيت ملعقة اكل او اقل ملح ملعقة اكل مسح كزبره ناشفه مطحونه ويفضل محموسه قبل طحنها يفرم جميعها مع بعض بالمفرمه ويكون مثل المعجون وتحفظ ببرطمان زجاجي ويرش سطحها برشة زيت حتى لا تنشف
يارب اكون افدتكم ولو قليلا | |
|
| |
أم خالد
مساهماتك : 3745 وصلت إلى نقطة : 14981 تاريخ التسجيل : 06/12/2009 sms : سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم المزاج : متفائلة دوما
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-23, 22:18 | |
| أم توتي كفيتي ووفيتي ما شاء الله عليكي
كل الأصناف ربنا يديم النعمة علينا وعليكم بارك الله فيكي | |
|
| |
أم خالد
مساهماتك : 3745 وصلت إلى نقطة : 14981 تاريخ التسجيل : 06/12/2009 sms : سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم المزاج : متفائلة دوما
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-23, 22:45 | |
| - مرام البيان كتب:
- بالنسبه للبصل انا مع كلام ام ايوب المعلومه سمعتها من اكثر من مكان وصحيحه وتاكدوا منها البصل يتاكسد حتي الطباخين
مستحيل يديروه قبله بيوم لانه عباره عن غازات تتطاير وحتي الفائده معش في الثوم كنت ندير فيه بس سيبته توا بس هو فعلا يكسب وقت لكن مشكلتي مسوسه نحب الطازج قولولي شنوا اندير
معك حق يامرام لكن بالنسبة للبصل أعتقد لما تقطيه وفورا تثلجيه وهو مغطى جيدا ما يتأثر أعتقد ذلك , ولو حابة الفايدة تبقة أكثر انا كنت ببوخه شوية وبعدين بدسه في الفريزر والطعم ما يتغير أبدا أبدا...
والثوم انا لو كانت عندي كمية أو كنت خايفة انه يفسد عندي بس بحطه في الفريزر ومرات بقشره ومرات زي ما هو غير بس فصفصي الحبات عن بعض... واستخدميه اول ما تطلعيه فورا...
نجهز في لحم الشربه ونوجب اللحم المفروم امتاع الكيميا والبطاطا المبطنه تخايلوا ندير فيه كله طازج الاكل والحلو حتي الخبزة والبيتزا كله يومي بس راجلي قالي تعلمي منهم اتفرزي افضل اريح لكي قلت خلي نشطر مرة وحده درت من سنتين محشي وكيسته طبعا طايب نص اطياب كلوا منه وجبه وحده والباقي ماكله واحد رغم انه يهبل
حتى انازيك يامرام والله ولكن مثلا لما جبت ابني قبل عامين تقربا في رمضان اضطريت أجهز شوية حاجات من قبل عشان ما احرم الأولاد وأبوهم من الأصناف وكمان أسهل لي وأنا عندي رضيع وهيك كل الأطراف كسبت... لكن بصراحة عمري مافكرت أفرزن المحشي ههههههههه بعمله طازة دايما... قولك أجرب؟؟؟ عندي البزيلا مجمده نشري فيها جاهزة مجمده لانها محافظه علي خصائصها الغذائيه افضل من العلب بماانه المعدنوس الطازج بعيد عليا ناخذ في المعلب جاهز طبعا مثل الطبيعي ولكن مرات نجيب كميه كبيرة ونغسله ونخليه ايجف ونقرضه ونحطه في اكياس ونفرزهووالشبث والكسبر والنعناع
البازيلايا أنا بسلقها نص سلقة أو أقل حتى وببردها وبصفيها وعلى الفريزر علطول الطعم لا يختلف نهائيا مع اتباع الخطوات الصحيحة....
نحب الحمص اليابس لانه افيد واحسن ناخذه انقعه ونقشره ونديره اكياس صغار ندير في الهريسه ونفرز فيها
وأنا كمان بجيب الحمص اليابس بنقعه وبعدين بفور المية عليه كمان وببرده وبصفيه وعلى الفريزر وطعمه خطير ويبقى طازج
والهريسة لو زوجي جابلي فلفل أحمر علطول بعملها ولما تبرد شوية في الثلاجة والباقي على الفريزر
اه نسيت هنا اليقطين او البكيوة او القرعه الحمرا لها عده مسميات نقشرها ونقطعها ونفور عليها الميه ونحطها في صفايا وبعدها نعبيها في اكياس تقعد عندي بالشهور للكسكسو والمبوخ طبعا
لكن يامرام أنا جربت هذه الطريقة ما بطلع معك القرع طري كتير؟؟؟؟ظ
في طريقه نبي نجربها سمعت عليها من وحده ادير فيها قالت انها كويسه تقشر البطاطا وتفتحها وتجهزها للمبطن وتفرزها وكل يوم اطلعها وتحشيها عادي وتقليها حنجربها قبل رمضان واذا كويس انديرها
أنا بقول مش مستاهلة يامرام تثلجي البطاطا هيك لأنها أصلا ما بتوخد وقت في التقشير أبدا والتقطيع بس مرة جربتها فرزنتها بعد الحشي وكلها كاملة مش ناقص غير القلي طلعت حلوة بس الذواقة ممكن يعرفوا انها كانت مفرزنة... لكن الأولاد انبسطوا فيها وأبوهم هههههههه لكن ما جربتها تاني حبيت الطازة اكثر....
مها القطايف فكرة حلوة انشاءالله نجربها والسمبوسك حتي هيا لانها شغلها يبي وسعه بال ويطول
القطايف والسمبوسة في التثليج بصراحة روعة وليس هناك فرق أبدا في الطعم وعن تجربة يامرام جربيها وعلى مسؤوليتي...
ان شاءالله نستفيدوا من بعضنا وكل عام والجميع بالف خير وأنت بألف خير يامرام | |
|
| |
أم خالد
مساهماتك : 3745 وصلت إلى نقطة : 14981 تاريخ التسجيل : 06/12/2009 sms : سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم المزاج : متفائلة دوما
| موضوع: رد: موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر 2010-06-23, 22:56 | |
| | |
|
| |
| موسوعة الأكلات القابلة للتثليج في الفريزر | |
|